L’aula de videojocs és un laboratori específic on es poden jugar a videojocs actuals i clàssics de referència. En aquesta aula els alumnes poden inspirar-se per idear els seus propis conceptes de joc, jugar a videojocs amb la finalitat d’analitzar aspectes de disseny, art i desenvolupaments tècnics que complementen la formació del Grau, i testejar videojocs en assignatures com Experiència d’usuari i Playtesting aplicat al disseny. També és un espai ideal on els alumnes poden gaudir d’una bona estona!
Com hi puc anar a jugar?
– Abans de tot, verifica si l’aula de videojocs està disponible al WebUntis (es troba al TCM1, planta 1, DeveloperCenter).
– Tria el joc o la plataforma a la qual vols jugar. Si vols jugar a una consola, assegura’t de demanar-la amb antelació al SERMAT. Per fer-ho, ves a l’aula virtual i clica el botó de SERMAT. Hauràs de posar una assignatura i treball, però si la comanda es per oci, pots posar-ne qualsevol, afegint un comentari que indiqui que és una comanda per oci.
– En el cas de les consoles clàssiques, connecta-les a la televisió utilitzant un cable HDMI. Assegura’t que tens els cables adequats per aquesta connexió.
– Encén la televisió prement el botó que es troba a baix a la dreta. Assegura’t que la televisió està seleccionada a l’entrada HDMI corresponent.
– Si tens comandament podràs encendre la mateixa consola i preparar-te per jugar.
Quan hagis acabat:
– Primer, apaga tots els dispositius que hagis utilitzat.
– Assegura’t de deixar l’aula en les mateixes condicions en què la vas trobar, això implica recollir qualsevol deixalla, apagar les llums.
– Assegura’t de tancar l’aula amb clau i retornar-la al SERMAT.
– Si has fet ús de la consola amb comandament, recorda retornar-lo al SERMAT i confirmar que l’hagin rebut en bon estat.
Recorda que durant el temps que tinguis en possessió la clau seràs el responsable de tot allò que li passa a l’aula, si trobes algun desperfecte en arribar, notifica-ho com més aviat millor.
Si tens qualsevol dubte, pots consultar el manual per utilitzar l’aula.
Consoles Clàssiques Mini
El laboratori compta amb una col·lecció de 4 consoles clàssiques MINI: Mini NES, Mini SNES, Mini MEGADRIVE i PS1 Classic.
En total, hi ha més de 100 jocs disponibles. El videojoc original Final Fantasy VII, els 3 primers Super Mario Bros, Star Fox 1 i 2 i el Sonic the Hedgehog original són exemples dels clàssics que aquestes consoles ofereixen.
PlayStation 5
La nova consola de Sony la PS5
Directa des del futur arriba la Sony PS5. En aquesta consola hi ha el nous jocs de referència, com Ratchet & Clank: Rift Apart, Spider-Man: Miles Morales
Nintendo Switch
L’última consola de Nintendo, la Nintendo Switch.
En aquesta consola estan disponibles 9 jocs de referència, com Zelda Breath of the Wild o Super Smash Bros Ultimate.
A més, trobareu alguns dels jocs indies que han marcat història a la indústria dels videojocs recent, com Cuphead, Gris i Celeste.
XBOX Series X
En aquesta consola estan disponibles diversos jocs de referència, molts d’ells catalogats com Multiplayer, com Fortnite, Rocket League, Call of Duty: Warzone, EA Sports FC 24, NBA 2K24 i d’altres clàssics Singleplayer, com Red Dead Redemption II.
Steam
En dos ordinadors d’altes prestacions dedicat es pot accedir al Game Launcher més popular, STEAM.
Amb un total de 44 jocs disponibles es pot jugar des de títols clàssics com Half-Life 2 o Grim Fandango, fins a jocs més actuals com The End is Nigh o Moonlighter.
A més, si ho demanes a SERMAT, podràs fer ús de l’EyeTracker, un dispositiu que et captura la mirada i moviment del cap, útil per jocs com l’Eurotruck 2.
PlayStation 4
Superant a la PlayStation original, la PS4 és la consola més venuda de PS4.
L’aula compta amb dues consoles PS4 que inclouen una col·lecció de 31 jocs. D’entre tots ells podreu jugar alguns dels més coneguts i amb millor crítica, com Death Stranding, Bloodborne o God of War.
Meta Quest II
Dos ulleres de realitat virtual que es poden utilitzar individualment o connectades als ordinadors.
Disposen de jocs i experiències, com Gorilla Tag.